Spiked BINKBIKES Fietsen waar je blij van wordt

Spiked Cycles maakt van fietsen een beleving

Spiked3_sports_234

SPIKED: Het nieuwe moderne alternatief voor de auto, in de stad of woon-werkverkeer. Naar eigen smaak te customizen

Sterk en compact frame
Daar waar de meeste e-bike merken uitgaan van een bestaande fiets met elektrische componenten heeft het Nederlandse Spiked Cycles niets aan het  toeval overgelaten bij het ontwerp van fietsbeleving. De basis is een compact sterk frame met een speciale ruimte voor de accu tussen de extra schuine zitbuis en het achterwiel. Hierdoor ontstaat een ideale gewichtsverdeling en een fiets met een enorm rijcomfort. De geometrie is zo ontworpen dat de meeste kopers met slechts twee frames bediend kunnen worden.

Lange levensduur
Alle Spiked fietsen zijn voorzien van tandriem aandrijving. De onverwoestbare met kevlar versterkte polyurethaan tandriem is onderhoudsvrij. En aangezien er geen smeermiddelen meer nodig zijn, heb je geen last van smeer aan je kleding. Het excentrisch trapmechanisme van Suntour haalt de spanning van de tandriem als je niet trapt. Dit komt de levensduur van zowel frame als tandriem ten goede. Periodiek wordt de trapkracht op de krachtsensor gemeten en via de controller doorgegeven aan de motor in het voorwiel.

Stabiel rijgedrag
Op de weg blinkt een Spiked uit in stabiel rijgedrag. De motor geeft een vloeiende krachtondersteuning en is fluisterstil. Schakelen gaat kinderlijk eenvoudig met de SRAM twee versnellingsnaaf. Deze naaf schakelt automatisch van licht naar zwaar tijdens het trappen. Trap je terug dan doet de terugtraprem zijn werk. Het voorwiel wordt vertraagd door een hydraulische velgrem van Magura.
Deze combinatie maakt een Spiked ook interessant voor mensen die een hand willen ontzien of niet kunnen gebruiken.

Comfort
De combinatie van een verende voorvork, 28 inch wielen met ballon banden (29-er) en een Suntour  zadelpen met scharnierend parallellogram, zorgt er voor dat de Spiked hoog scoort qua comfort. Waar andere e-bikes hard en stug overkomen of juist ‘zwabberen’ absorbeert de Spiked moeiteloos alle hobbels en oneffenheden met het grootste gemak. Voor de donkere uren is de fiets voorzien van een LED-verlichtingsset van het merk SuperNova.

Elke Spiked fiets wordt ‘custom’ geassembleerd. Je kunt daarvoor gebruik malen van de online ‘werkplaats’ op de internetsite om zowel functionele als styling keuzes te maken.
Jouw Spiked wordt bij jou aan huis bezorgd en afgesteld.

Background pattern
Colors
Layout style